معامله گران با تکنیک بک تست و آزمایش یک استراتژی در برابر حرکات قیمت گذشته، می توانند اثربخشی آن را قبل از ریسک سرمایه واقعی ارزیابی کنند. این فرآیند امکان ارزیابی سیستماتیک استراتژی ها را فراهم کرده و به معامله گران کمک می کند تا روش های خود را بر اساس شواهد تجربی اصلاح کنند. تریدرها برای بک تست استراتژی خود از پلتفرم هایی مانند MetaTrader 4 یا TradingView استفاده می کنند که به آنها اجازه می دهد معاملات را بر روی داده های تاریخی شبیه سازی کنند.
با این حال، به یاد داشته باشید؛ با اینکه بک تست روند آینده بازار را به ما نشان می دهد؛ گذشته همیشه نشاندهنده عملکرد آینده نیست. در ادامه نکاتی برای داشتن بک تست
بکتست (Backtesting) روشی برای ارزیابی کارایی یک استراتژی معاملاتی با استفاده از دادههای گذشته بازار است. با بک تست میتوانید استراتژیهای خود را پیش از اجرای آنها در حساب واقعی آزمایش کرده و آنها را بهبود بخشید.
با بک تست علاوه بر اطمینان از اینکه استراتژی شما میتواند معاملات سودآوری به همراه داشته باشد یا نه؛ میتوانید بدون به خطر انداختن پوزیشنهای معاملاتی باز خود، تنظیمات و استراتژیهای مختلفی را بر روی ترید خود پیاده کنید.
بکتست بر این ایده استوار است که استراتژیهایی که در گذشته نتایج خوبی داشتهاند؛ احتمالاً در شرایط کنونی بازار هم عملکرد مثبتی خواهند داشت. بنابراین میتوان استراتژیهای معاملاتی خود را بر روی دادههای گذشته آزمایش کرده و از کارایی آن اطمینان حاصل نمود.
backtesting مزایای بسیاری دارد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره شده است:
یکی از بزرگترین مزایای بکتست، امکان ارزیابی استراتژی معاملاتی بدون به خطر انداختن سرمایه واقعی است. در واقع، بکتست نوعی شبیه سازی است که در آن دیگر نگران از دست دادن سرمایه خود نیستید. در معاملات لایو، هر تصمیمی با ریسک مالی همراه است و اشتباهات میتوانند هزینهبر باشند. اما با بکتست شرایط شبیه سازی شدهای فراهم میشود که می توانید نحوه عملکرد استراتژیهایتان را در شرایط واقعی بازار بسنجید.
برای مثال، اگر استراتژی معاملاتی جدیدی بر اساس اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک و RSI طراحی کردهاید؛ میتوانید با استفاده از بکتست و بررسی دادههای تاریخی جفتارز AUD/USD طی پنج سال گذشته، عملکرد استراتژی را در بازارهای مختلف (روندی، خنثی یا پرنوسان) ارزیابی کنید.
backtesting اطلاعات ارزشمندی درباره شاخصهای کلیدی عملکرد یک استراتژی ارائه میدهد و به شما اطمینان میدهد که آیا استراتژی شما مؤثر است یا خیر. این شاخصها شامل مواردی از جمله نسبت ریسک به ریوارد، بیشترین افت سرمایه (Maximum Drawdown)، بازدهی معاملات و عملکرد کلی استراتژی در شرایط مختلف بازار است. برای مثال، ممکن است متوجه شوید که استراتژی شما در بازارهای روندی عملکرد خوبی دارد؛ اما در بازارهای خنثی و بدون روند ضعیف است. براساس این اطلاعات میتوانید استراتژی خود را بهبود دهید و در شرایط مختلف بازار آزمایش کنید.
علاوه بر این، بکتست به شما امکان میدهد استراتژی خود را در تایمفریمهای مختلف بررسی کنید و مناسبترین بازه زمانی و شرایط بازار را برای استراتژیتان مشخص کنید.
بازارهای مالی بسیار پرریسک هستند و معمولا اشتباهات می تواند با ضرر و زیان بالایی همراه باشد. این زیانها ممکن است روی روانشناسی معاملهگران تأثیر منفی بگذارد و در نهایت به ضررهای بیشتری منجر شود.
backtesting یک روش مقرون به صرفه برای یادگیری از اشتباهات است. بدون آنکه زیان واقعی متحمل شوید. با استفاده از بکتست، میتوانید نقاط ضعف استراتژی خود مانند نقاط ورود یا خروج نامناسب را شناسایی و اصلاح کنید. همچنین، backtesting میتواند هزینههای پنهان استراتژی شما، مانند اسلیپیج یا کمیسیون، را آشکار کند. این اطلاعات به شما کمک میکند تا تصمیمات آگاهانهتری در انتخاب بروکر یا مدیریت حجم معاملات خود اتخاذ کنید.
اعتماد یکی از عناصر کلیدی برای موفقیت در معاملات است. اگر به استراتژی خود اعتماد کافی نداشته باشید؛ پایبندی به آن، بهویژه در دورههای نوسان یا زیان، دشوار خواهد بود. backtesting شواهدی از عملکرد موفق استراتژی در گذشته ارائه میدهد و به شما کمک میکند با اطمینان بیشتری وارد معاملات شوید.
بک تست فرایند ارزیابی یک استراتژی معاملاتی براساس داده های تاریخی است که نشان می دهد این استراتژی در گذشته چگونه عمل کرده است. همچنین back test برای بهینه سازی استراتژی و میزان سودآوری و ضعفهای آن بسیار مفید است. برای اینکه بک تست را به درستی انجام دهید؛ موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
backtesting را میتوان هم بصورت دستی و هم با استفاده از ابزارهای تستگیری انجام داد. در روش دستی، خودتان باید دارایی و چارچوب زمانی back test را مشخص کرده و سپس نتایج حاصل را بررسی کنید. در سیستم بک تست خودکار، باید از نرم افزار استفاده کنید. البته در نرمافزارهای مختلف، نحوه بکتست گرفتن متفاوت است. در ادامه به بهترین ابزارهای بکتست اشاره میکنیم.
متاتریدر 4 در بین کاربران ایرانی بسیار محبوب است. این پلتفرم قابلیت back test را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد. با MT4 میتوان تمام معیارهای استراتژی را اجرا کرد. امکان بکتست هم در نسخه رایگان موجود است و هم در نسخه پولی. در نسخه رایگان به تمام ویژگیهای اصلی بکتست دسترسی خواهید داشت؛ در حالی که در نسخه پولی امکانات بیشتری از جمله تست استراتژی در نمودارها وجود دارد.
برای انجام back test در متاتریدر 4، باید از Strategy Tester استفاده کنید. این ابزار امکان تست استراتژیهای مختلف را با دادههای تاریخی فراهم میکند. در متاتریدر، ابتدا به بخش View رفته و Strategy Tester را انتخاب کنید تا صفحه مربوطه ظاهر شود. می توانید از کلید ترکیبی Ctrl+R هم استفاده کنید. سپس باید چندین پارامتر را تنظیم کنید:
پس از تنظیم این موارد، روی دکمه شروع کلیک کنید تا بکتست به طور خودکار انجام شده و نتایج در قالب گزارشی مفصل (از جمله سود و زیان، تعداد معاملات، کاهش سرمایه و غیره) نشان داده میشود.
متاتریدر 5 ابزاری نام آشنا برای تریدرهاست. با متاتریدر 5 میتوان به دادههای تاریخی دقیق و جامع گذشته دسترسی داشت تا کارآیی استراتژی را بسنجید. این پلتفرم امکانات فوقالعادهای برای تحلیل نمودار و انجام معاملات در اختیار کاربران قرار میدهد. در بروکر اوربکس با دسترسی به متاتریدر 5 و 4 میتوانید بک تست را امتحان کنید و استراتژیهای خود را در محیطی مشابه بسنجید.
در متاتریدر 5 نیز پروسه مشابهی برای انجام بکتست وجود دارد. از بخش View وارد Strategy Tester شوید و تنظیمات مشابه متاتریدر 4 را انجام دهید. مهمترین تفاوت متاتریدر 5 این است که قابلیتها و ابزارهای آن در مقایسه با نسخه 4 بهروزتر و جامعتر است، بنابراین برای استراتژیهای پیچیدهتر گزینه بهتری است.
تریدینگ ویو یک پلتفرم تحلیلی بسیار قدرتمند است که با استفاده از آن میتوان back test گرفت. تریدینگ ویو با استفاده از ابزارهای گرافیکی و اندیکاتورهای تکنیکال، میتوانید استراتژی خود را در بازار واقعی بسنجید. نسخه رایگان تریدینگ ویو برای تست استراتژیهای ساده کافی است. اما در نسخه پریمیوم میتوانید استراتژی را در چند نمودار با دادههای سفارشی خود و نشانگرهای بکتست انجام دهید.
در TradingView نیز میتوانید از دو روش متفاوت برای انجام بکتست استفاده کنید.
فارکس تستر یک برنامه بکتست اختصاصی دارد و قابلیتهای بسیاری ارائه میدهد. نسخه رایگان برای تست استراتژیهای اولیه کافی است. البته برای استفاده از نسخه رایگان تنها 30 روز مهلت دارید و در نسخه پولی به قابلیتهای بیشتری از جمله بهینهسازی استراتژی، تجزیه و تحلیلهای پیشرفته و معاملات شبیهسازی شده دسترسی خواهید داشت.
امی بروکر در نسخه رایگان و پریمیوم قابل دسترسی است و یک برنامه نمودارگیری و تحلیل تکنیکال پیشرفته است. نسخه رایگان اکثر قابلیتها را ارائه میدهد و در نسخه پیشرفته میتوانید از دادههای سفارشی نیز بکتست بگیرید.
برای اینکه بهترین نرمافزار backtetsing را انتخاب کنید؛ باید به نیازهای خود و بودجهتان توجه داشته باشید. اگر به دنبال یک تست رایگان و ساده هستید؛ میتوانید از متاتریدر 4 استفاده کنید. اگر دنبال پلتفرمهای پیشرفتهتر با قابلیتهای بهتر هستید؛ ForexTester گزینه ایدهآل خواهد بود.
با انجام بک تست قادر خواهید بود براساس نتایج back test نقاط ورود و خروج، حد سود و ضرر، جفت ارزها و دیگر عوامل موثر در استراتژی را مشخص کنید. بعد از اینکه داده های خود را نرم افزارها استخراج کردید؛ به داده های همچون بازده کل، وین ریت، بیشینه کاهش سرمایه، نسبت شارپ و میزان سود دسترسی خواهید داشت.
با بررسی این عوامل می توانید الگوها را شناسایی کرده و نقاط قوت و ضعف استراتژی خود را بررسی کنید. در حین این تحلیل، باید کیفیت دادههای تاریخی بهویژه صحت و دقت آن را در نظر گرفت. زیرا دادههای اشتباه میتوانند به تفسیر غلط نتایج منجر شوند. در نهایت، با تست استراتژیها در شرایط مختلف بازار (مثل بازار روندی و نوسانی)، اطمینان حاصل کنید که استراتژی در تمامی شرایط قابل اطمینان و بهینه عمل میکند.
بک تست (backtesting) فرایندی اساسی برای ارزیابی استراتژیهای معاملاتی است. با استفاده از بک تست، میتوانید نقاط قوت و ضعف استراتژی خود را شناسایی کرده و با دیدی بازتر تصمیمگیری کنید. با این حال، اشتباهات رایجی در این مسیر وجود دارد که میتواند منجر به نتایج گمراهکننده شود. برای اطمینان از قابلاتکا بودن نتایج، از این اشتباهات پرهیز کنید:
بک تست (backtesting) و تحلیل بنیادی (fundamental analysis) دو ابزار مهم در انجام معاملات سودآور به حساب می آیند. هر دو رویکردهای متفاوتی برای ارزیابی استراتژی و تصمیمگیری نهایی دارند. بک تست براساس دادههای تحلیلی عملکرد یک استراتژی معاملاتی را ارزیابی می کند و به معاملهگران این امکان را می دهد تا پیش از اجرای استراتژی خود در حساب واقعی، آن را شبیه سازی و اصلاح کنند.
بک تست بیشتر در تحلیل تکنیکال و تعیین قواعد معاملاتی استفاده میشود، در حالیکه تحلیل فاندامنتال بر ارزیابی بازار بر اساس شرایط اقتصادی موجود استوار است. این اخبار تاثیر زیادی بر بازار فارکس میگذارند و نمیتوان از آنها غافل شد. در بک تست می توانید تاثیر اخبار بنیادی بر بازار را نیز بررسی کنید و مشاهده کنید که چگونه سنتیمنت بازار و اخبار اقتصادی مهم بر نمودار قیمت تاثیر می گذارد. fusionmarkets
مدیریت ریسک مولفه اساسی هر نوع استراتژی معاملهگری به شمار میرود و باید بخش مهمی از هر نوع فرایند بک تست باشد. مدیریت ریسک درست از اینکه سرمایه خود را بیش از آنچه که در توانایی شما هست به خطر نیاندازید اطمینان حاصل می کند و به شما کمک می کند تا از سرمایه خود محافظت کنید.
برای مثال، در زمان backtesting، حتما حد سود و حد ضرر را مشخص کنید و بررسی کنید که چگونه آن بر عملکرد استراتژی شما تاثیر میگذارد. ممکن است به این نتیجه برسید که تنظیم سطوح حد ضرر می تواند نسبت حد ریسک به ریوراد شما را بهبود ببخشد و نتایج بلند مدت تری منتهی شود.
backtesting یک روش ایدهآل برای تریدرهاست تا پیش از معامله در بازار واقعی، مهارتهای خود را بیازمایند و از استراتژیهای تحلیلی خود اطمینان حاصل کنند. در این مقاله، با هر آنچه که قبل از بک تست گرفتن باید بدانید؛ آشنا شدید. البته از یاد نبرید که سیستم بک تست نه تنها یک ابزار فوقالعاده برای ارزیابی استراتژیها و پیشبینی عملکرد آنها در شرایط واقعی است؛ بلکه یک روش عالی برای تقویت و بهبود مهارتهای شما در بازار فارکس نیز میباشد.
استفاده از backtesting به عنوان بخشی از فرآیند آموزش و آمادهسازی شما برای معاملهگری در بازار فارکس، میتواند به شما اعتماد به نفس بیشتری داده و شما را به تریدر موفقتری تبدیل کند. آیا تا بحال از بک تست برای ارزیابی استراتژی های خود استفاده کرده اید ؟ بنظر شما کدام نرم افزار برای اجرای بک تست مناسبتر است ؟ لطفا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.